Keskustelu

Uusi NimimerkkiBtSM10.4.2020 17:29
Tässä vähän ajatuksia BtSM-sarjan menneestä kaudesta ja vähän tulevastakin. Ajatukseni perustuvat tietoon, huhuihin ja arvioihin, joten kaikki täydennykset, täsmennykset ja korjaukset ovat suotavia ja toivottavia. Pelillisiin sisältöihin en juurikaan ota kantaa, nimimerkki Sumea Visio käsitteli niitä aiemmin tällä palstalla ansiokkaasti.

Mestaruuskannu olisi todennäköisesti matkannut Mynämäelle tai Porvooseen, sillä sen verran edellä muita joukkueita Wirmo ja PSS pelillisesti olivat. Jo kaksi vuotta sitten nämä joukkueet kisasivat tasapäisesti C-tyttöjen mestaruudesta, joten siinä mielessä ei mitään radikaalia ole tapahtunut tyttösalibandyrintamalla kahdessa vuodessa. Samaan pelaajarunkoonhan joukkueet edelleen pohjautuivat.

Wirmo oli minun papereissa hienoinen suosikki mestariksi. Perusteluna tälle näkemykselleni on Wirmon voittamisen kulttuuri: mestaruus tuli C-tytöissä kaksi vuotta sitten ja B-tytöissä vuosi sitten. Terävin kärki on valtakunnallista eliittiä, ja käytännössä kaksi kärkikentällistä pystyi ratkaisemaan otteluita usein varsin selvänumeroisesti. Kysymysmerkin mestaruustaistoon olisi toki tuonut kärkipelaajien (2 x Pietilä, Koski) pelaaminen samaan aikaan naisten liigapeleissä, mutta sitä on turha spekuloida tämän enempää.

Onko Wirmon dynastia kuitenkin hiipumassa? Huhujen mukaan valmentajat Pietilä ja Henriksson olisivat lähteneet seurasta ovet paukkuen, ja vähemmän yllättävä seuraus olisi se, että kaikki kärkinimet eivät seurassa jatkaisi. Tämä saattaisi olla vakava suonenisku joukkueelle, sillä mahdollinen kärkipelaajien lähtö joukkueesta olisi pienellä paikkakunnalla vaikea, ellei jopa mahdoton tehtävä paikattavaksi.

PSS olisi tosiaankin taistellut mestaruuskannusta väkevästi ja tulee tekemään niin ensi kaudellakin. Porvoon tytöt ovat tunnetusti melko seurauskollisia, joten tietääkseni mitään isoja muutoksia joukkueeseen ei ole tulossa. Sipoon suunnaltahan seura usein lahjakkaita pelaajia haalii, mutta alueella ei nyt mielestäni kovin montaa PPS:n rosteria vahvistavaa pelaajaa ole saatavilla. Joka tapauksessa, johtuen edellä kertomistani asioista, lähtee PSS mestarisuosikkina ensi kauteen. Hyviä pelaajiahan Porvoolla riittää kolmeen kentälliseen; rosteri on totutusti varsin leveä. Yllätys ei olisi, jos Christian Bremer jatkaisi joukkueen komentajana.

Classic lähti kauteen vahvistuneena ja jopa yhtenä mestarisuosikeista. Hyvää työtä Tampereella tekevä Jarkko Rinne oli saanut hankittua riveihin vahvistuksia mm. Kokkolasta, Porista ja Forssasta asti. Aivan Wirmon ja PSS:n tasolle joukkue ei vielä esityksillään noussut, mutta pronssimitalitaistelussa joukkue olisi ollut vahva. Minulla ei ole tiedossa mitään isoja muutoksia Tampereella tässä ikäluokassa, koska B-tyttöikäisen Suvi Hämäläisen siirtyminen KooVeen riveihin ei vaikuta B-tyttöjoukkueiden voimasuhteeseen. Eihän se mikään yllätys olisi, vaikka joukkue vahvistuisi entisestäänkin, ja joka tapauksessa joukkue on mukana ensi kaudella kärkimittelöissä, kenties jopa mestaruustaistelussa. Jarkko luotsaa tulevalla kaudella sekä Classicin A- että B-tyttöjä. Oma tarinansa olisi pohtia yhden Classicin lahjakkaan -03 tytön tulevaisuutta. Taidot ovat riittäneet peleihin aina liigatasolla asti, mutta koska sukset eivät ole samassa suunnassa U16-vastuuvalmentajan kanssa, on maajoukkueleiritys jäänyt vähille. Toivotaan hänelle, niin kuin kaikille Classicin pelaajille, hyvää tulevaa kautta.

Rankat Ankat oli odotetusti mukana kärkikuusikossa koko kauden. Karo Kuusaareen jengit eivät yleensä halua antaa tasoitusta fyysisellä puolella, ja niinpä ketään ei yllättänyt, että ryhmältä nähtiin aktiivista pelaamista, ja joukkueelle tyypillistä vahvaa karvaamista ja tuplaamista hyökkäyskulmissa. OLS:n C-tyttöjen mestaruusjoukkueesta siirtyneet -04 tytöt olivat odotetusti isossa roolissa, ja osa oululaisista varmaan odotteli syksyllä kutsuja U16-leirille, mutta kutsut menivätkin toiseen osoitteeseen tai hukkuivat matkalla. Yksi teknisesti taitava pelaaja siirtyi Josbaan kauden aikana, mutta en tiedä jäikö ruutuaika liian vähiin suhteessa omiin tavoitteisiin vai eivätkö tossut liikkuneet Karon toivomassa napakassa rytmissä. Koska koko tyttösalibandypalsta suljettiin viime kaudella liittyen ?oululaisten välienselvittelyyn?, niin toivotaan että siirtomarkkinat olisivat tällä kertaa vähemmän rankat ja Rankat Ankat jatkaisi sarjan kärkijoukkueena ja potentiaalisena mitalistina.

Tapsan enkelit (Northern Stars) pelasi vahvan kauden. Vaikka maalisuhde ja tehtyjen maalien määrä oli kärkikuusikon heikoin, onnistui joukkue voittamaan useita tasaisia pelejään, mikä kertoo tietysti joukkueen venymiskyvystä ja kielii valmennuksen reagointikyvystä tiukoissa peleissä. Kukaan ei tietenkään tiedä. olisivatko espoolaisten rahkeet riittäneet mitaliin, mutta täydet mahdollisuudet joukkueella olisi ollut, sillä joukkueen kärkipelaajat ovat hyvin ratkaisuvoimaisia ja maalivahtipeli laadukasta. Mahdollisena akilleen kantapäänä mitalin metsästyksessä olisi saattanut olla rosterin leveys, mikä ei ehkä ollut parhaiden kilpakumppaneiden tasolla. Espoon tähdet vahvistuvat ensi kaudelle. Joukkue saa riveihinsä kaksi meritoitunutta valmentajaa valmennusportaaseen ja hyviä vahvistuksia pelaajistoon. Koska siirtomarkkinat ovat kesken, en lähde nimiä vielä julkistamaan, mutta vahvistukset ovat tosiaankin vahvistuksia. Lopputulemana joukkueella tulee olemaan ensi kaudella B-tyttöjoukkueista selvästi eniten u16.maajoukkueessa pelanneita pelaajia, ja sitten kun Hannu Santanen syksyllä antaa U16-tulikasteensa -05 pelaajille, tulee maajoukkuepaitaa pesukoneessa pyöräyttäneitä tyttöjä joukkueessa olemaan kymmenkunta. Tämä ei tietenkään suoraan takaa yhtään mitään, mutta kun summaa yhteen joukkueen ensi kauden pelaajamateriaalin ja valmennusringin, on tällaisen vähän yksinkertaisemmankin tyttösalibandyfanaatikon ennustettava joukkueelle mitalimenestystä ja vahvaa otetta mestaruuden tavoittelussa.

EräViikingit pelasi Ville Turusen johdattamana värikkään kauden. Tilastot eivät tällä kertaa ole emävale vaan kertovat totuuden: Joukkue teki kärkikuusikosta kolmanneksi eniten maaleja, mutta päästi selvästi eniten. Eli hyökkäyspäässä mätettiiin maaleja mukavaan tahtiin, mutta välillä omissa soi niin että pauke kävi. Alkukaudesta suoritustaso ailahteli pelien välillä ja pelien sisälläkin varsin paljon. Näytti jo siltä että 5 kärkijoukkuetta karkaavat omille teilleen ja jopa viimeinen suora pudotuspelipaikka on kiven alla. Joukkue pelasi kuitenkin selvästi nousujohteisen kauden voittaen 6 viimeistä otteluaan peitoten mm. Rankat Ankat ja Northern Starsin. Viimeisten pelien otteet olivat niin hyviä, että joukkue olisi haastanut pudotuspeleissä vahvasti kaikki joukkueet (kenties PSS:aa ja Wirmoa lukuunottamatta), mutta lopullisen menestyksen arviointi on tässä vaiheessa vain spekulointia. Ansiokkaasti joukkuetta luotsannut Ville Turunen lopettaa seuravalmentamisen ja EräViikinkien tyttölinjan valmennuspäälliköksi ja joukkueen vastuuvalmentajaksi tulee kokenut osaaja Porvoon suunnalta. Hän tulee olemaan mielenkiintoisen tehtävän edessä, koska pari tyttöä on lähtenyt joukkueesta ja uusia on tulossa tilalle. Hänellä tulee olemaan edessään mielenkiintoinen pokeripeli, missä panoksena on joukkueen rosteri ja sitä kautta menestymismahdollisuudet ensi kaudella. Parhaimmillaan pelattuna joukkue voi vahvistua, joten toivotaan että pakasta nousee enemmän kuva- tai valttikortteja kuin pikkukortteja.

Lasb ja Josba sijoittuivat ehkäpä melko yllätyksettömästi ennakkokaavailuihin peilaten sarjassa sijoille seitsemän ja kahdeksan. Lasbilla on yksi u16 pelaaja, ja muutoin aika tasainen -04 painotteinen sikermä pelaajia, mikä riittää hyvin kamppailuissa peräpään joukkueita vastaan, mutta ei aivan kärkijoukkueita vastaan. Joukkue on tosiaankin melko nuori, joten reilun vuoden päästä käynnistyvällä kaudella joukkue saattaisi hyvinkin taistella kärkisijoista, jos joukkue säilyy kasassa.

Josballa on muutamia erittäin hyvä pelaajia mm.-05 ikäkuokassa, ja joukkue osoitti vaarallisuuttaan erityisesti vahvalla vastahyökkäyspelillä. Joukkueen kevätkiri jäi kuitenkin vähän piippuun, ja kausi päättyi viiteen peräkkäiseen tappioon. Hyvää työtä Pohjois-Karjalassa tyttöjen kanssa tehdään, ja seura taistelee realistisesti SM-sarjapaikoista niin C- kuin B-junioreissakin.

Kahden vuoden takaisen C-tyttöjen pronssijoukkueen SB-Pron kausi oli alavireinen. Uuden hallin, valmentajan ja pelaajiston myötä kauteen lähdettiin varmasti toiveikkaana, mutta tulos ei varmastikaan tyydyttänyt kaikkia Nurmijärvellä, missä on vahvat menestymisen perinteet tyttö/naissalibandyssa. Karsinnat sujuivat hyvin, mutta kausi ei. Sen verran tiedän, että lukuisat loukkaantumiset vaivasivat joukkuetta, mutta ei se ehkä ihan kaikkea selitä. Joitain huhuja olen joukkueen tiimoilta kuullut, mutta en nyt niitä lähde sen enempää pyörittelemään. Vilpittömästi toivon kaikkea hyvää SB-Prolle ensi kaudelle, koska seuralla on merkittävä rooli yhtenä tyttö/naissalibandyn edelläkävijöistä ja suunnannäyttäjistä.

TPS jäi sitten sarjassa jumboksi ilman pisteitä. Pistesaldo ei aivan koko totuutta kerro, sillä TPS hävisi monta ottelua niukasti 1-2 maalilla, joten kyllä ne pisteetkin melko lähellä olivat. Lisäksi on todettava, että lahjakas pakki Saara Suomela oli poissa varsin monesta pelistä naisten liigajoukkueen edustehtävien kutsuessa.

Sitä, pelaako TPS ensi kaudella SM-sarjaa, en osaa arvioida. Lounais-Suomessa on monta hyvää tyttösalibandyjoukkuetta: Loisto, Wirmo, TPS, Masku ja KaPa-65. Listaan voi vielä lisätä Salon, missä Tia Melava tekee ansiokasta valmennustyötä. Oululaistelainen säbävirtuoosi Loiston Matti Pienihäkkinen on kasvattanut ja haalinut riveihinsä alueen parhaat juniorit 02- ikäluokasta vanhempiin, mutta virta näyttää Loistavalta myös nuorempien ikäluokkien osalta (Pietilät, Maikola, Koski, Eko?). Jatkuuko virta edelleen samaan suuntaan, vai säilyttääkö Wirmo kuitenkin vahvan asemansa, vai ottaako esimerkiksi TPS tai joku muu joukkue vahvemman otteen B-tyttöikäluokassa, on minulle, ja kenties myös monelle varsinassuomalaiselle täysi arvoitus. Siinä missä suurimmat muutokset viime keväänä tapahtuivat Oulun suunnalla, voisivat ne tapahtua tänä keväänä Varsinais-Suomessa. Tai sitten ei.

Tässä tämänkertaiset arviot ja arvaukset. Elämme poikkeuksellisia aikoja, mutta toiveikkaina ja kärsivällisenä odotamme, että kausi käynnistyisi syksyllä normaalisti.

JMHRe: BtSM10.4.2020 18:59
Uuden nimimerkin kommentti SBS Wirmon B-tyttöjen valmennuksen "lähtemisestä ovet paukkuen" vaatii kommentointia ja korjausta. Väite on kokonaan väärä.
Olemme valmentaneet seuran tyttöpuolella molemmat noin kymmenen kautta ja lopettamiseen ei liity minkäänlaista dramatiikkaa. Aikansa kutakin.
SBS Wirmo on hieno ja molemmille tärkeä seurayhteisö ja toivomme vilpittömästi menestystä jatkossakin. Myöskään valmentaminen tulevaisuudessa molemmille tutussa seurassa on täysin mahdollista. Yhtään ovea ei paukuteltu.

T. Juha-Matti Henriksson ja Mika Pietilä

Uusi NimimerkkiRe: BtSM10.4.2020 19:08
Näinhän se on että arvailut eivät tietenkään osu aina kohdalleen, ja hyvä että virheet korjataan. '

Kiitos korjauksesta.

Joka tapuksessa vaikuttaa siltä, että muutoksia rostereissa Lounais-Suomessa tapahtuu, niin kuin toki muuallakin.

KatsojaRe: BtSM23.4.2020 22:42
Mielenkiinnolla kyllä odotetaan ensi kautta. Muutamassa joukkueessa näyttää olevan
vähän vaihtuvuutta tulevalle kaudelle.

Ilmeisesti myös muutama kuluneen kauden kilpajoukkuekin pyrkii entistä kovemmalla tahdolla karsinnoista läpi. Saa nähdä kuka sitten paikkansa sarjassa lunastaa ja onko näistä pyrkijöistä syrjäyttämään edellisen vuoden joukkueita. Onkos pelaajien siirtohuhuja ja mahdollisia seuranvaihtoon liittyviä ajatuksia tiedossa? Etelän tilanne ainakin kiinnostaisi muuta Suomea enemmän

SeRe: BtSM24.4.2020 8:59
Tps:n ja Wirmon päävalmentajat ainakin vaihtuvat. Tepsiin varmasti siis uuden valmentajan tytär tulossa, mutta muuta varmaa tietoa ei ole.

Ensi kautta odotellessaRe: BtSM24.4.2020 9:22
Mikä on tilanne SB-Pro:lla? Ainakin Nuppu Tikkakoski siirtyy naisten edustukseen ja oli viime kaudella heidän kantava voimansa.


Hämestars varmasti tulossa vahvana karsintoihin ja tulee haastamaan useita viime kauden joukkueista.


Onko Lasb:n suunnalla uutta?

ennustusRe: BtSM30.5.2020 11:09
Millaisia mielipiteitä karsintojen lohkojaot herättää?
D-lohko on ainakin kova, veikkaan siitä pääsevän kolme joukkuetta SM-sarjaan (Classic, Josba, Häme Stars). Näinollen E:stä pääsisi vain SSRA.

TuumaajaRe: BtSM30.5.2020 11:57
Ei pidä aliarvioida Blue Foxia.

sählääjäRe: BtSM7.6.2020 18:59
Mitä mieltä karsinta lohkoista? Onko veikkauksia sarjaan pääsiöistä...

Kiinnostaisi myös, että millaisia kokoonpanoja joukkueissa tulevalla kaudella on:)

923Re: BtSM18.6.2020 17:56
No johan on suppeat keskustelut...

TuumaajaRe: BtSM21.6.2020 10:24
Kuinka moni joukkueista pelaa esim Loisto Cupissa tai jossain muussa valmistavassa turnauksessa? Classicin ja Vantaan kohtaamisista on saanut lukea IGeestä mutta mites muut ovat pelanneet? Onko jollain ensikäden tietoa?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: